Skip to content

U Koprivničko-križevačku županiju stiglo 914 tisuća eura za razvojne programe

Posted in Vijesti Radija Kaj

KOPRIVNICA – Svečano potpisivanje ugovora s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije o financiranju 24 projekta s područja Koprivničko-križevačke županije upriličeno je u petak, 12. travnja 2024. godine, u prostorijama Županijske u Koprivnici. Riječ je o projektima vrijednim 914 tisuća eura koji će se sufinancirati kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice, Program podrške regionalnom razvoju i Program podrške brdsko-planinskim područjima.

Potpisivanju su prisustvovali župan Darko Koren, ujedno i potpisnik projekta rekonstrukcije školskog igrališta u Drnju vrijednog 65 tisuća eura, kojeg je kandidirala Koprivničko-križevačka županija, državni tajnik Domagoj Mikulić, zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica PORA Regionalne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, te načelnice i načelnici općina i predstavnica Grada Đurđevca.

Župan Koren je zahvalio Ministarstvu što je prepoznalo 24 projekta koji će uvelike pridonijeti održivom razvoju lokalne zajednice te poboljšati dostupnost lokalne infrastrukture. – Jedna od temeljnih politika naše Županijske uprave jest ravnomjerni razvoj svih krajeva županije na kojem radimo u kontinuitetu. Ova sredstva su od velikog značaja za sve jedinice lokalne samouprave, a posebno za one koje imaju male izvorne prihode, jer će se ovim projektima dodatno unaprijediti standard života u lokalnoj zajednici, rekao je župan.

Državni tajnik Mikulić je zahvalio županu i svim predstavnicima lokalne zajednice na proaktivnosti po pitanju prijava na natječaje te dodao kako je u projekte s područja županije uloženo preko 429 milijuna eura, a velika većina njih ne bi bilo ostvarena da nije bilo ovakvih vrsta pomoći.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska