Skip to content

Svečano otvoren 23. Sajam cvijeća u Prelogu

Posted in Vijesti Radija Kaj

PRELOG – Uz rekordan broj izlagača, 23. Sajam cvijeća održava se od petka do nedjelje, od 26. do 28. travnja 2024. godine, iza zgrade Gradske uprave u Prelogu. Kreativnost i jedinstvenost glavni je moto ovogodišnjih izlagača na Sajmu cvijeća u Prelogu – pravoj rapsodiji boja, mirisa i okusa, čije je svečano otvorenje održano u petak, 26. travnja 2024. godine, uz bogat zabavno-glazbeni program. Otvorenje Sajma cvijeća svojim su dolaskom uveličali i članovi povijesne postrojbe Zrinska garda Čakovec, predavši prijavak gradonačelniku Preloga Ljubomiru Kolareku.

-Neizmjerno me raduje što nas je poslužilo vrijeme i što je 23. Sajam cvijeća pokazao svu svoju čar i raskoš, a na čemu zahvaljujem svim izlagačima, djeci i udrugama. Uvjeren sam da će po završetku svi izlagači i posjetitelji napusti Prelog sa zadovoljnim osmijehom na licu i s nestrpljenjem čekati novo izdanje sajma. U usporedbi s onim prošlogodišnjim, sve je uređeno na jedan osebujan način, a sadržaja ima za posjetitelje svih dobi, ocijenio je zadovoljno gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

Na preloški Sajam cvijeća stigao je rekordan broj izlagača iz Međimurja, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije, Ivanić-Grada i Pitomače pa čak i iz Vijetnama. Sajam cvijeća prati i bogat kulturno-umjetnički i zabavni program, raznolika gastronomska ponuda, a vrlo je zanimljiv i njegov vizualni dojam.

-Ove godine imamo dva tematski uređena ulaza na sajam, prekrasan cvjetni paviljon, cvjetnu telefonsku govornicu, odnosno prekrasne foto točke zahvaljujući kojima će slika našeg preloškog festivala cvijeća otići u svijet, rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Preloga Petra Bobić. Sajam cvijeća u Prelogu jedna je od vodećih turističkih manifestacija Grada Preloga kojom se promiče ekološka osviještenost građana, ali i briga o okolišu. U subotu, 27. travnja 2024. godine, za roditelje i djecu pripremljene su zanimljive radionice u organizaciji Dječjeg kluba SiMS. Najmlađi će posjetitelji moći sudjelovati na radionice „Art&Flowers za djecu“, na izradi ukosnica, vjetrenjača i prigodnih ukrasa, a za one željne maskiranja tu je i oslikavanje lica.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska