Skip to content

Svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Koprivničko-križevačke županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

KOPRIVNICA – Svečanom sjednicom Županijske skupštine u četvrtak, 11. travnja 2024. godine, obilježen je Dan Koprivničko-križevačke županije. – I ova je godina za Koprivničko-križevačku županiju bila intenzivna jer se trenutno realiziraju projekti vrijedni više od 700 milijuna eura, istaknuo je u svom govoru župan Darko Koren.

Među brojnim uzvanicima u Koprivnici je danas bio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, koji je pohvalio sve što se u Koprivničko-križevačkoj županiji radi, posebice projekte koji se realiziraju u partnerstvu s Vladom RH.

Na svečanoj sjednici uručene su i javne nagrade i priznanja Županije. Tereza Salajpal, doktorica neuropsihijatrije subspecijalistica psihoterapije iz Koprivnice dobila je Nagradu za životno djelo Koprivničko-križevačke županije dok je Nevenka Fuchs iz Đurđevca dobitnica Nagrade za promicanje ljudskih prava „Mara Matočec“, a Nagradu za promicanje inovatorstva „Marcel Kiepach“ dobio je Davor Jendrašić također iz Đurđevca. Nagrada za doprinos ugledu i promociji Koprivničko-križevačke županije uručena je Josipu Greguriću iz Koprivnice i križevačkoj Udruzi P.O.I.N.T., Nogometni klub Radnik Križevci i tvrtka Bistra dobitnici su nagrade za iznimno postignuće u protekloj godini, a Zahvalnice Koprivničko-križevačke županije primili su Robert Vulić i Marija Posavec iz Koprivnice, Davor Konfic iz Križevaca, Glumišna družina Virje i Nogometni klub Graničar Legrad. Uz ove nagrade, uručene su i tri plakete Župana koje su primiti Ivan Petak iz Legrada, Đurđica Trbus iz Križevaca i Željko Kožarić iz Đurđevca.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska