Skip to content

Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Svečana sjednica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije održana je u Krapini, u petak, 1. ožujka 2024. godine, na Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite Republike Hrvatske. Aktivnosti i rezultate u 2023. godini predstavili su načelnik Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber te predstavnici operativnih snaga i zdravstvenih ustanova: voditelj Službe civilne zaštite Krapina Miro Klasiček, pročelnik HGSS Stanice Zlatar Bistrica Darko Berljak, zamjenik načelnika PU krapinsko-zagorske Robert Pavić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Marijan Lovrenčić i ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Krešimir Božić.

-Imamo sjajne službe, a naš zadatak je da ih međusobno umrežimo i uvježbamo da u zajedničkim intervencijama budu uspješni kao što su onda kad interveniraju sami. Stoga ćemo i ove godine imati jednu veliku vježbu, planiramo da to bude tip vježbe koji još nismo napravili, a razmišljamo da uključimo i vojsku, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je ovom prilikom svom dugogodišnjem zamjeniku Anđelku Fereku-Jambreku dodijelio zahvalnicu za predan rad na čelu županijskog stožera civilne zaštite.

– Nadam se da se više nikad neće ponoviti da se u isto vrijeme dogode i pandemija i potresi. Ponosan sam što sam bio na čelu odličnog tima od 19 ljudi i mogu reći da smatram da smo svi zajedno odradili vrhunski posao, poručio je Ferek-Jambrek.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska