Skip to content

Strojarska i prometna škola u Varaždinu dobila moderni Praktikum za vozače motornog vozila

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Otvoren je Praktikum za vozače motornih vozila u sklopu Strukovnog centra izvrsnosti iz prometa i logistike, u Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu. Praktikum za vozače motornih vozila, osim informatičke opreme, uključuje simulator vožnje pomoću kojeg učenik ima mogućnost potpunog treninga prije samog izlaska na cestu kao i mogućnost edukacije kako pravilno reagirati u različitim situacijama u prometu.

Na prigodnoj svečanosti, uz ravnateljicu Strojarske i prometne škole Snježanu Klarić i brojne druge uzvanike, Praktikum je otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. – Važno je da ovaj centar dobro radi, te apeliram i na gospodarsku i obrtničku komoru da daju prijedloge ukoliko treba formirati još koji centar. Naš resorni upravni odjel i naše škole su im spremne izaći u susret jer je bitno da obrazujemo kadrove, ne za Zavod za zapošljavanje, nego za ono što je potrebno, a isto tako da razvijamo talente naših učenika, rekao je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Strojarska i prometna škola u Varaždinu ima 635 učenika koji pohađaju 31 odjeljenje, u samom sektoru prometa je 258 učenika koji se obrazuju u tri zanimanja, četverogodišnja zanimanja tehničar za cestovni promet, tehničar logistike i špedicije i trogodišnji program vozača motornih vozila.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska