Skip to content

SDP-ovci Krapinsko-zagorske županije zadovoljni rezultatima EU izbora

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZABOK – Konferenciju za medije na temu rezultata ostvarenih na izborima za Europski parlament, organizirali su u utorak, 11. lipnja 2024. godine u Zaboku, članovi SDP-a Krapinsko-zagorske županije. Kako je rečeno, zadovoljni su rezultatima izbora budući da su usprkos slaboj izlaznosti ponovili isti rezultat koji su imali na parlamentarnim izborima i dobili 40-postotnu podršku birača. – Rezultat koji smo ostvarili dokazuje da SDP-u Krapinsko-zagorske županije odgovara kako mala tako i velika izlaznost, ali jedna od najvažnijih poruka je da bi svi u idućih pet godina trebali poraditi na tome da izlaznost bude veća, a ne da smo  zadnja zemlja u Europskoj uniji po izlaznosti na Europske izbore, poručio je predsjednik SDP-a Krapinsko-zagorske županije Siniša Hajdaš Dončić.

Četvrti na SDP-ovoj koalicijskoj listi za EU izbore, gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, zahvalio je biračima na iskazanom povjerenju te dodao da je SDP u Hrvatskom zagorju imao najbolji rezultat na razini države. – Smatram da je ovih 5.541 glas, od toga više od 4.200 u Krapinsko-zagorskoj županiji, zaista dobar rezultat s obzirom na jako nisku izlaznost, istaknuo je Vešligaj, dodavši kako je i dalje član Europskog odbora regija i tamo će govoriti o razvoju malih urbanih sredina Hrvatskog zagorja, brdsko-planinskim i ruralnim područjima.

Konferenciji za medije prisustvovao je i SDP-ov član, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar koji je istaknuo da mala izlaznost na izborima za Europski parlament pokazuje kako treba raditi na edukaciji ljudi, posebno mladih koji pokazuju zabrinjavajuću razinu ravnodušnosti prema politici.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska