Skip to content

Rekonstrukcija i uređenje Osnovne škole Mače u sklopu provođenja cjelodnevne nastave

Posted in Vijesti Radija Kaj

MAČE – Ugovor za rekonstrukciju i uređenje Osnovne škole Mače, vrijedan 108 tisuća eura, potpisali su u četvrtak, 4. travnja 2024. godine, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, ravnatelj škole Vladimir Grudenić i predstavnik izvođača radova Josip Šimag.

Osnovna škola u Maču, koja ima 145 učenika u matičnoj i 25 u područnoj školi, ušla je u eksperimentalni projekt cjelodnevne nastave Ministarstva znanosti i obrazovanja. U sklopu projekta, u odabranim školama financira se prilagodba i opremanje škole za izvođenje cjelodnevne nastave, a sredstva predviđena za Osnovnu školu Mače, kroz četiri godine, iznose više od 304 tisuće eura. – Osim ovih 108 tisuća eura za rekonstrukciju i infrastrukturnu prilagodbu tijekom ove godine, potpisat ćemo ugovor i za nabavu opreme u iznosu od 104 tisuće eura, za klimatizaciju škole u iznosu od 22 tisuće eura, te za rekonstrukciju kotlovnice u iznosu 51 tisuću eura, rekao je ravnatelj Grudenić.

Iako se radi o dobrom konceptu, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar smatra da je projekt cjelodnevne nastave loše pripremljen. – Ovaj projekt je iznimno važan budući da će značajno  poboljšati standard Osnovne škole Mače, naglasio je župan Kolar, dodavši kako bi više škola u županiji trebalo prepoznati taj potencijal jer se radi o sjajnoj poruci svima u sustavu obrazovanja da za djecu moramo napraviti apsolutno sve što možemo.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska