Skip to content

Prvim rebalansom potvrđen rekordan proračun Grada Koprivnice

Posted in Vijesti Radija Kaj

KOPRIVNICA – Prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna Grada Koprivnice prihvaćen je većinom glasova na 19. sjednici koprivničkog Gradskog vijeća, održanoj u četvrtak, 13. lipnja 2024. godine te on sada iznosi 56,8 milijuna eura, odnosno veći je za 12,4 milijuna eura. Razlog povećanja je pozitivan trend naplate prihoda koji je utjecao na porast od 18 posto, a tu su i sredstva iz EU projekata, odnosno fonda Nacionalnog plana oporavka i otpornosti te ITU mehanizma. Tu su i decentralizirana sredstva za plaće u osnovnim školama, a zadnjih godina podizala su se i materijalna prava profesionalnim vatrogascima.

Koprivnica će od poreznih prihoda na godišnjoj razini „uzeti“ 20 milijuna eura, a od brojnih predvišenih radova, uredit će se infrastruktura na Nogometnom stadionu Slaven Belupa, u sklopu Aglomeracije Koprivnica obnovit će se i asfaltirati ceste, a budući da je u Koprivnici pomanjkanje domova za starije, prema riječima gradonačelnika Mišela Jakšića, u slučaju da se ukaže prilika, Grad želi biti partner u izgradnji Doma.

Od 26. točaka dnevnog reda vijećnici su jednoglasno prihvatili i Pregled stanja sigurnosti na području Grada Koprivnice za 2023. godinu te Izvješće o radu za 2023. godinu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice i Zajednice tehničke kulture Grada Koprivnice.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska