Skip to content

Projektom „Zaželi“, osigurana pomoć za 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom Varaždinske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Početna konferencija projekta „Omogućimo život u vlastitom domu“ u sklopu projekta „Zaželi – prevencija institucionalizacije“ održana je u srijedu, 15. svibnja 2024. godine, u Županijskoj palači u Varaždinu. Financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda plus, a ukupno je vrijedan više od 1,48 milijuna eura. Projekt će se provoditi tri godine te obuhvaća 180 starijih osoba i osoba s invaliditetom, a za pružanje usluga potpore i podrške zaposleno je 30 osoba.

– Ovo je hvalevrijedan projekt i pokazuje iznimnu socijalnu brigu Republike Hrvatske, nadležnog Ministarstva, društva Crvenog križa i općenito svih  institucija prema najpotrebitijim građanima, rekla je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec i naglasila kako se i ovime šalje snažna poruka osobama u potrebi da nisu sami i da nikada neće biti sami. Naše gerontodomaćice svakodnevno će pružati uslugu potpore i podrške krajnjim korisnicima, poput obavljanja svakodnevnih poslova, pomoći u svakodnevnoj higijeni i pripremi obroka, uz mjesečnu podjelu paketa osnovnih higijenskih potrepština, rekla je ravnateljica Društva Crvenog križa Varaždinske županije Sandra Vidaček.

Projekt provodi Društvo Crvenog križa Varaždinske županije s partnerima – općinama: Gornji Kneginec, Visoko, Klenovnik, Sračinec, Breznički Hum i Breznica te gradovima Novi Marof, Varaždinske Toplice i Lepoglava.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska