Skip to content

Primorsko-goranska županija predstavit će se na jednoj od najvećih turističkih manifestacija u Međimurju – Urbanovo

Posted in Vijesti Radija Kaj

NOVI VINODOLSKI – Sporazum o partnerstvu na ovogodišnjem Festivalu Pušipela – Urbanovo, na kojem će Primorsko-goranska županija prezentirati bogatu ponudu autohtonih proizvoda, vinara i turističkih atrakcija svojeg kraja, potpisali su u Novom Vinodolskom župan Međimurske županije Matija Posavec i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina.

– Drago mi je da su naši prijatelji iz Međimurja s nama. Potpisali smo Sporazum, kojim ćemo promovirati našu tradiciju i proizvodnju, ojačati suradnju naših vinara i zajednički organizirati manifestacije, a sve u cilju promocije i plasmana autohtonih proizvoda ljudi našeg kraja, rekao je župan Komadina.

– Dosadašnju dobru suradnju Primorsko-goranske i Međimurske županije dodatno smo produbili potpisom Sporazuma o partnerstvu na sajmu vina Urbanovo 2024., najvećem takve vrste u kontinentalnoj Hrvatskoj, gdje će Primorsko-goranska županija sa svojom eno-gastronomijom biti naš gost, prijatelj i partner. Vjerujem da će to biti prilika za promociju vrhunskih proizvoda iz tog dijela Hrvatske, a s ciljem povezivanja plave i zelene Hrvatske, rekao je župan Posavec.

U sklopu eno-gastro manifestacije Urbanovo, 24. edicija Festivala Pušipela održat će se u Domu kulture u Štrigovi od 17. do 19. svibnja 2024. godine. Obilježava ga autohtona međimurska vinska sorta i zaštićeni brend Pušipel, a na festivalu svoja vina izlažu najbolji međimurski vinari iz Udruge vinogradara i vinara Hortus Croatiae.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska