Skip to content

Predstavljen bogat program 23. Urbanovog

Posted in Vijesti Radija Kaj

ŠTRIGOVA – Jedna od vodećih vinskih manifestacija Hrvatske, 23. Urbanovo održat će se od 3. do 26. svibnja 2024. godine,  u Štrigovi . Donosi nadaleko poznati program, dopunjen s nekoliko noviteta, a čiji su sadržaji najavljeni na konferenciji za medije u utorak, 9. travnja 2024. godine. – Urbanovo je kruna cjelogodišnjeg rada međimurskih vinogradara i vinara, kruna ulaganja, korištenja vlastitih žuljeva, pameti, znanja i iskustva, koji su naslijeđeni od naših predaka, da bi na ovom festivalu, na jednom mjestu, imali toliko kvalitete i vrhunskih vina koja nudimo domaćim i stranim gostima, a koji nam dolaze iz svih krajeva, što očekujemo i na predstojećem Urbanovu, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora Urbanovog i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Urbanovo se ubraja u vodeće festivale vina Hrvatske, rekao je direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula. –  Tako je po svim kriterijima. Po organiziranosti, kvaliteti programa, ambijentu u kojem se održava, kvaliteti vina koje nudi,  rekao je direktor Grula, a kao posebnu vrijednost istaknuo Dane otvorenih podruma, u subotu i nedjelju, 24. i 25. svibnja 2024. godine, kada međimurski bregi vrve ljudima. Potvrda kvalitete manifestacije je i sve veći medijski interes te rast broja posjetitelja jer već sada, za vrijeme Urbanova, nema raspoloživih smještajnih kapaciteta u gornjem Međimurju, naglasio je Grula.

23.Urbanovo započinje 8. Međunarodnim ocjenjivanjem vina u petak i subotu, 3.i 4. svibnja 2024. godine. Od 3. do 19. svibnja na rasporedu je Urbanovo gurman tjedan, s Vinskom radionicom koja će se održati u četvrtak, 16. svibnja. Središnji dio manifestacije, Festival pušipela održat će se u Domu kulture Štrigova, od petka 17. do nedjelje 19. svibnja, uz dodjelu diploma s Međunarodnog ocjenjivanja vina, Štrigova 2024. te dodjelu Nagrade „Franjo Lebar“ za najbolji Sauvignon, otvorenje izložbe „Povijest vinarstva na Liburniji“ te degustaciju 170 etiketa vina iz 24 vinarije, rekao je predsjednik Društva Hortus Croatiae, Robert Horvat.

Županija partner ovogodišnjeg Urbanovog je Primorsko-goranska županija. Novost manifestacije je Urbanovo vlak, koji će posjetitelje prevoziti od Zagreba do Čakovca, a potom će „hop on i hop off“ busevima biti transferirani do Štrigove. Obiteljski dan u nedjelju, 19. svibnja 2024. godine te Svjetska izložba karikature.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska