Skip to content

Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica posjetila Varaždinsku županiju

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – U službenom posjetu Varaždinskoj županiji u četvrtak, 29. veljače 2024. godine, boravila je potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. Prijam za potpredsjednicu EK Šuicu, u Županijskoj palači u Varaždinu priredio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, sa suradnicima.

Varaždinska županija primjer je kvalitetne provedbe projekta u prioritetnim područjima EU, poput zelene tranzicije, digitalizacije te posebnog izazova- demografije – što postaje važan prioritet s obzirom na sve duži životni vijek Europljana, rekla je potpredsjednica Europske komisije zadužena za demokraciju i demografiju Dubravka Šuica. -Sve ide u smjeru boljeg života građana i njihovog prosperiteta, ali i očuvanja demokracije. Naime, moramo demokraciju braniti iako smo mislili da je s time gotovo 90-tih godina. Treća, najvažnija, komponenta gdje će se nešto više novca potrošiti u idućem razdoblju je obrana i sigurnost. To je sada tema broj jedan i moramo se pripremati ne da bismo ratovali već kako bi Europa bila stabilna, dodala je Šuica.

Snažno europski orijentirana, Varaždinska županija odlično koristi šanse članstva Republike Hrvatske u Europskoj uniji, posjetio je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak. – Mogu sa radošću naglasiti da smo povukli, od svih županija najviše, europskih sredstava, oko 440 milijuna eura. Osim toga, naših devet srednjih te pet osnovnih škola sudjeluje u Erasmus programima pa će oko 1600 učenika, profesora i učitelja steći dodatna znanja značajna za budući razvoj Varaždinske županije, rekao je Stričak.

U pratnji domaćina župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica obišla je dvorac Šaulovec u Črešnjevu,  središte budućeg Europskog centra za darovite -Centra izvrsnosti Varaždinske županije.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska