Skip to content

Potpisan ugovor za izradu projektno tehničke dokumentacije za izgradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINSKE TOPLICE – Potpisan je ugovor vrijedan 185 tisuća eura za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice. Nova će zgrada biti neuobičajenog oblika s tri zaobljene cjeline. Objekt će biti izmješten u blizini centra Krapinskih Toplica, ali blizu svih sadržaja i tamošnje bolnice u zelenom okruženju pored šume s novom cestom i novom infrastrukturom. Objekt, površine sedam tisuća metara četvornih, bit će podijeljen na cjeline, a imat će i solarnu elektranu na krovu. Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc podsjetio je kako Centar ima potrebu za širenjem kapaciteta, što zbog povećanja broja učenika, što zbog povećanja usluga koje pruža djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. – S nekih dvije tisuće metara četvornih preselit ćemo u prostor koji je znatno veći, koji ima svoju jednodijelnu sportsku dvoranu, koju do sada nismo imali u obliku koji je potreban našim učenicima pa sve do toga da ćemo osigurati dovoljan broj učionica i ostalih prostora za rehabilitacijske postupke kojima ćemo definitivno povećati kvalitetu naših usluga, dodao je ravnatelj Zupanc.

– Nakon kupnje potrebnog zemljišta i izrade idejnog rješenja, počinje i izrada projektno-tehničke dokumentacije, koja će biti gotova u roku od 120 dana. Ovo je projekt zahtijeva puno strpljenja i puno novca, no napredujemo korak po korak u iščekivanju konačnog rezultata – sagrađenog modernog centra, u kojem ćemo moći u najvećoj mogućoj mjeri moći odgovoriti na potrebe djece i mladih s teškoćama u razvoju, istaknuo je župan Željko Kolar.

Nova zgrada imat će 34 učionice s pratećim sadržajem, jednodijelnu sportsku dvoranu, prostore za predškolski odgoj, prostore socijalnih usluga te rane razvojne podrške i poludnevnog boravka.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska