Skip to content

Ponovno prvi u Hrvatskoj – Međimurje ima prvih 13 Good Travel certifikata

Posted in Vijesti Radija Kaj

SVETI JURAJ NA BREGU – Prva Green Destination regija u Hrvatskoj te četvrta u svijetu – Međimurje, nastavlja nadograđivati svoju vodeću poziciju u Hrvatskoj u pogledu održivog turizma. Prvih 13 Good Travel certifikata u području održivog turizma u Hrvatskoj stiglo upravo u Međimurje te je u Ruralnoj kući za odmor Lina u Pleškovcu u Svetom Juraju na bregu u četvrtak, 15. veljače 2024. godine, upriličena svečanost dodjele. Certifikate su uručili župan Međimurske županije Matija Posavec, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Grula te predstavnica Green Destination u Hrvatskoj Katarina Miličević. Međimurci su opet prvi te su, i na ovom primjeru, pokazali što znači sinergija i upravljanje održivim turizmom u Hrvatskoj, rekla je predstavnica Green Destination u Hrvatskoj Katarina Miličević.

– Figurativno rečeno, dobitnici certifikata zapravo su dobili „potpis, pečat i urudžbeni broj“ da dobro i održivo upravljaju svojim objektom te da su zadovoljili svih 60 kriterija kojima se utvrđuje provođenje prakse održivog upravljanja, naglasila je Miličević.

Za međimurski turizam, dodjela certifikata ima veliku važnost jer upravo na osnovama održivosti, ovdje se želi graditi kvalitetni turizam, a da je to dobar smjer potvrđuju i brojke, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec. – Brendiramo Međimurje kao održivu i Green destinaciju, za što smo dobili i svjetski certifikat koji trebamo opravdati. Jedan od koraka, kojima to činimo je i sve više naših certificiranih objekata koji nude smještajne kapacitete te jednu čistoću i zelenu oazu u srcu Europe, kazao je župan Posavec.

Good Travel Seal program nudi različite alate za procjenu, potporu i certificiranje održivosti poslovanja u turističkom sektoru – od hotela, privatnih smještaja, restorana, turističkih vodiča do lokalnih destinacijskih menadžment organizacija. Nositelji certifikata promoviraju se na platformi održivog putovanja Good Travel Guide odgovornim putnicima koji traže zeleni i odgovorni odmor.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska