Skip to content

PIK PAK kuća, projekt DND-a Zabok, dobila građevinsku dozvolu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZABOK – Napreduje projekt Društva naša djeca Zabok vezan uz gradnju PIK PAK kuće te je ovih dana ishođena i građevinska dozvola. Gradnja PIK PAK kuće, projekt je pokrenut prošle godine uz 70 obljetnicu uspješnog rada DND-a Zabok, a bit će to prva takva dječja kuća u Hrvatskoj, osmišljena kao mjesto za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi iz cijele Krapinsko-zagorske županije, odnosno razvoj njihovih talenata, kreativno stvaralaštvo i prenošenje znanja, kaže predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak.

Zemljište za gradnju kuće donirala je obitelj Borovčak, Grad Zabok je financirao idejni arhitektonski projekt, a Krapinsko-zagorska županija je osigurala sredstva za projektnu dokumentaciju te je u projekcijama proračuna za naredne tri godine predvidjela sredstva za izgradnju kuće, no da bi se u potpunosti uspjelo u realizaciji projekta, potrebno je prikupiti oko milijun eura od donatora, dodaje Sonja Borovčak, te naglašava da su dobrodošli svi, makar s jednim eurom.

-Donacijska kampanja je u tijeku te je ovih dana na 22 tisuće adresa u Krapinsko-zagorskoj županiji stigao letak kojim pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe, a jednako tako donirati se može skenirajući QR kod na internetskoj stranici DND-a Zabok, naglašava Sonja Borovčak.

PIK PAK kuća, odnosno prvi regionalni centar za organizirano slobodno vrijeme djece, bit će veličine 480 metara četvornih, na dvije etaže. Oko 800 metara četvornih zemljišta oko kuće bit će ozelenjeno i opremljeno dječjim igralištem. Kuća je projektirana kao samoodrživ objekt, te će imati fotonaponsku elektranu na krovu i koristit će dizalice topline za grijanje i hlađenje.

 

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska