Skip to content

Oko tisuću sudionika na 7. Čakovečkom polumaratonu Zrinskih

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – U sklopu Dana Međimurske županije, 7. Čakovečki polumaraton Zrinskih održat će se u nedjelju, 21. travnja 2024. godine, najavljeno je na konferenciji za medije u utorak, 16. travnja 2024. godine, u Čakovcu. Radi se o jednoj od najznačajnijih sportskih manifestacija u Međimurju, koje je 2022. godine ponosno nosilo titulu Europske regije sporta, rekla je pročelnica Ureda župana Međimurske županije Petra Vadlja.

– Ovogodišnji Dani Međimurske županije, svojim sportskim sadržajima, pokazuju da Međimurje živi spot kroz sve generacije. Slogan ovogodišnjeg obilježavanja Dana županije je „Green is in – Međimurje je in“, čime ukazujemo da Međimurje živi zeleno, živi zdravo i živi sport pa je ovaj polumaraton, koji je terminski u sredini ovogodišnjeg programa, jedna snažna i velika promocija međimurskog sporta, rekla je pročelnica Vadlja.

Za polumaraton Zrinskih dosada je prijavljeno oko 850 sudionika te se očekuje najmasovnija utrka do sada, rekao je predsjednik AK Međimurje Mario Dobša. Start utrke je u nedjelju, 21. travnja 2024. godine, u 09,00 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici dok je cilj na Trgu Republike u Čakovcu. Trči se polumaraton u duljini 21 kilometara i utrka građana na pet kilometara. Posebnost polumaratonske utrke je što će trkači imati čipove te će se njihovi rezultati bilježiti uživo. Polumaraton se boduje za Hrvatski cestovni KUP i Kup sjeverozapadne Hrvatske dok se utrka na pet kilometara boduje i za Vatrogasnu ligu, rekao je Dobša i dodao kako se u sklopu Team building runa natječu profesori i učitelji međimurskih odgojno- obrazovnih institucija. S obzirom na masovnost natjecatelja, polumaraton Zrinskih zahtjevan je i u organizacijskom smislu, napomenuo je Dobša i zahvalio brojnim volonterima, a posebno čakovečkim vatrogascima i policajcima, koji će biti raspoređeni na cijeloj trasi utrke. Upućena je zamolba i građanima da bodre trkače, ali i imaju razumijevanja, budući da će, radi utrke, doći do zatvaranja gotovo svih prometnica u centru Čakovca do 07,30 do 11,15 sati.

Po uzoru na druge utrke, čakovečki polumaraton Zrinskih spaja sport i kulturu pa će svi prijavljeni na utrku besplatno moći razgledati Riznicu Međimurja, u subotu, 20. travnja 2024. godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska