Skip to content

Održan 2. STE(AM) Festival u Čakovcu

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Održan je 2. STE(AM) Festival u parku Centra znanja Međimurske županije, a Obiteljski dan okupio je velik broj posjetitelja. Učenje kroz igru za sve generacije pokazalo je svu čaroliju znanosti, tehnologije, umjetnosti i inženjeringa.

Park Centra znanja, koji se nalazi u kompleksu stare vojarne u Čakovcu, bio je izvrsna kulisa posvećena vještinama u STE(A)M području koje potiču inovativnost, suradnju, kreativnost i kritičko mišljenje kako bi pomogli djeci i mladima da nauče učiti i pronalaze sami rješenja problema koristeći logiku i maštu. Posjetitelji su uživali u bogatom programu, koji je uključivao znanstveni show Plinologija i Zvukologija te prikaz mobilnih eksperimenta Hiše eksperimentov iz Ljubljane, vodećeg centra znanosti u Sloveniji koji kod djece potiče radoznalost, postavljanje pitanja i traženje odgovora. Uz njih, svoje vještine i djelovanje predstavili su članovi Zajednice tehničke kulture Međimurske županije koji su ujedno obilježavali Dan tehničke kulture (Aeroklub Međimurje, Astronomsko društvo Vega, Autoklub Čakovec, Društvo pedagoga tehničke kulture Međimurske županije, Foto kino klub Ivanovec, Mladi informatički stručnjaci, Međimurski informatički klub Čakovec, Nautički klub Labud, Oldtimer klub Međimurje, Radio klub Međimurje, Zmajarski klub Rode i Zajednica tehničke kulture Grada Čakovca).

Bogatom programu pridružile su se i ustanove smještene u Centru znanja Međimurske županije, koje su širom otvorile svoja vrata posjetiteljima pa se tako moglo vidjeti najveći 3D printer u ovom dijelu Europe u Metalskoj jezgri Čakovec, uživati u interaktivnoj izložbi u Ekomuzeju Međimurje u Međimurskoj palači turizma te saznati sve o studiranju na Međimurskom veleučilištu. Mali i veliki posjetitelji cijelo su vrijeme mogli sudjelovati u raznim igrama i radionicama, poput „Edukido – otkrij svijet kroz LEGO kocke“, Malac genijalac te programu Dječjeg kluba SIMS, a za sve je bio organiziran i besplatni prijevoz električnim vlakićem do centra grada i nazad.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska