Skip to content

Odluka o kupnji dvorca Bela na sjednici Skupštine Varaždinske županije

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – Prijedlog odluke o prihvaćanju projekta „Unapređenje kvalitete smještaja i sadržaja hotela Minerva – Varaždinske Toplice“ te prijedlog odluke o korištenju prava prvokupa i kupnji nekretnina sa statusom kulturnog dobra u Beli samo su neke od važnijih točaka opsežnog dnevnog reda predstojeće sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije, najavio je predsjednik Josip Križanić na konferenciji za medije u ponedjeljak, 4. ožujka 2024. godine.

-Projekt ulaganja u povećanje kvalitete smještajnih kapaciteta Minerve, kroz uređenje interijera 53 smještajne jedinice, rezultirat će podizanjem kategorije hotela na četiri zvjezdice, pojasnio je Križanić i podsjetio kako ovaj projekt sa 17,17 milijuna eura, odnosno 99,61 posto potrebnih sredstava, sufinancira Ministarstvo turizma i sporta RH.

Što se tiče kupnje dvorca Bela, radi se o kompleksu koji predstavlja kulturno dobro prve kategorije pa kao nacionalno blago podliježe Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, rekao je Križanić. -Vlasnici su dostavili svoju ponudu i pismo namjere za prodaju. Pravo prvokupa ima općina, županija ili država, ali mi imamo ishođenu situaciju da smo u mogućnosti to kupiti po cijeni od 330 tisuća eura, pojasnio je Križanić.

Na sjednici će se naći i točke o prihvaćanju projekta dogradnje Osnovne škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu, vrijednog 5,7 milijuna eura, rekonstrukcije i dogradnje škole i dvorane u Novoj Vesi, vrijednog 1,34 milijuna eura, te dogradnje škole i dvorane pri Područnoj školi Strmec Podravski u vrijednosti 2,68 milijuna eura.

Sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije bit će održana u srijedu, 6. ožujka 2024. godine.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska