Skip to content

Obilježeno 25 godina Srednje škole Prelog

Posted in Vijesti Radija Kaj

PRELOG – Srednja škola Prelog proslavila je u petak, 9. veljače 2024. godine, svoj 25. rođendan. Ova važna obrazovna institucija Međimurja, koju je prve godine pohađalo tek stotinjak učenika u samo četiri razredna odjeljenja, danas je suvremena srednja škola sa statusom regionalnog lidera među ugostiteljskim školama koju trenutno pohađa 270 učenika te u njoj radi 65 djelatnika.

-Kada smo počeli s radom, bili smo pioniri kao jedina škola u Međimurju s ugostiteljskim programom. Danas u našoj ustanovi provodimo eksperimentalne programe, povezujemo se s drugim obrazovanim centrima, kao i s lokalnom zajednicom kako bismo našim učenicima iz strukovnih smjerova osigurali praktičnu nastavu, ali i povećali šanse za zapošljavanje nakon školovanja, rekao je ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur, naglasivši da u interesu učenika, osluškuju i prilagođavaju program potrebama tržišta rada.

Župan Međimurske županije Matija Posavec je istaknuo da je obrazovanje područje u koje se iznimno mnogo ulaže i područje iz kojeg se to ulaganje stostruko vraća. – Svi koji završe strukovni program u ovoj školi, pronađu posao, svi koji se nastave školovati, završe fakultete, a neki od njih se i vrate kao profesori u svoju staru školu. U tom smislu ste uistinu mala škola velikoga srca, u kojoj je učenik ime, a ne broj, rekao je župan, čestitavši ravnatelju, djelatnicima Škole te učenicima. – Projektna dokumentacija za dogradnju Srednje škole Prelog odavno je završena, a vi ste svojim radom stvorili uvjete da ustanova postane centar izvrsnosti iz ugostiteljstva i turizma i sada nam treba samo malo razumijevanja onih koji o tome odlučuju, naglasio je župan Posavec.

Gradonačelnik Preloga i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Ljubomir Kolarek naglasio je da je ponosan na razvojne dosege Srednje škole Prelog, s obzirom na veliki trud mnogih ljudi koji su inicijativu u prošlosti pretvorili u stvarnost, a što se tiče, dogradnje, projekt je prioritetan i sigurno neće biti izostavljena, rekao je Kolarek.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska