Skip to content

Mjesec darovitosti u Krapinsko-zagorskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Mjesec darovitosti u Krapinsko-zagorskoj županiji te županijske aktivnosti podrške darovitoj djeci, predstavljeni su na konferenciji za novinare u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini. U sklopu Mjeseca darovitosti Krapinsko-zagorska županija i Radna skupina Futura organiziraju čitav niz radionica za potencijalno darovite, darovite, talentirane i motivirane učenike, kao i predavanja za roditelje i odgojno obrazovne djelatnike. – Kroz projekt Lumen, od 2017. do 2019. godine, educirali smo više od 400 nastavnika u našim osnovnim i srednjim školama za onaj bazični dio po pitanju podrške darovitosti i darovitima, kao i za neke inovativne programe, a osnovali smo i stranicu koju smo osuvremenili i obogatili te djeluje i danas, istaknula je zamjenica župana Jasna Petek, naglasivši kako Županija za podršku darovitoj djeci i mladima samo u 2024. godini izdvaja više od 185 tisuća eura.

Radionice za darovite učenike bit će održane na sedam lokacija diljem Krapinsko-zagorske županije: u Srednjoj školi Krapina za područje robotike i novih tehnologija, u Srednjoj školi Zlatar za područje informatike, računalstva i modernih tehnologija; u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok za područja filma, književnosti, videa, fotografije, radija, modne i likovne umjetnosti i glazbe; u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Klanjec za područje matematike, u Osnovnoj školi Zlatar Bistrica za područje kreativnosti i inovativnosti, u Osnovnoj školi Bedekovčina za prirodoslovlje te u Osnovnoj školi Janka Leskovara Pregrada za socioemocionalno osnaživanje. Prijava učenika za sve radionice je obavezna, a detaljnije informacije mogu se dobiti na mrežnim stranicama navedenih škola te na stranici Lumen.

Tijekom proljetnog odmora učenika, 28. ožujka do 5. travnja, bit će održane i proljetne radionice u školama, koje će biti otvorene za svu darovitu, talentiranu i motiviranu djecu.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska