Skip to content

Međimurska županija osigurava besplatan autobusni prijevoz i korištenje bazena za svoje umirovljenike te osobe s invaliditetom

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Nastavlja se provedba niza mjera potpora međimurskim umirovljenicima. Konferencija za medije te potpisivanje sporazuma kojim se i ove godine osigurava besplatan autobusni prijevoz za sve umirovljenike, osobe starije od 65 godina i osobe s invalidnošću te sufinanciranje ulaznica za bazene za umirovljenike s područja Međimurske županije potpisani su u četvrtak, 8. veljače 2024. godine, u Čakovcu. Ugovor s predstavnikom zajednice ponuđača autobusnog prijevoza potpisao je župan Međimurske županije Matija Posavec. Radi se o nastavku projekata, koji su više nego dobro prihvaćeni od strane korisnika, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

– Ne možemo kao regionalna samouprava utjecati na visinu mirovina, no možemo nastaviti biti dobar primjer i za ostatak Hrvatske provodeći ove projekte, kojima dajemo motivaciju kretanju, druženju te društvenim aktivnostima, iznimno važnima i za mentalno zdravlje, kvalitetno popunjavanje slobodnoga vremena te, posljedično, za kvalitetniji život našim umirovljenicima, odnosno najranjivijim skupinama društva, rekao je župan Posavec.

Projekt besplatnog prijevoza za umirovljenike, starije od 65 godina te za osobe s invaliditetom Međimurska županija je uvela još sredinom 2022. godine te je kroz ovu mjeru dosada izdano 68.973 karata. U suradnji s Maticom umirovljenika, lani je pokrenut projekt sufinanciranja ulaznica za Gradske bazene „Marija Ružić“ u Čakovcu te je tim putem izdano 2.119 ulaznica, što govori o izvrsnoj prihvaćenosti mjera od samih korisnika, rekao je župan Posavec. Inače, na području Međimurske županije ukupno 25 tisuća ljudi su osobe starije od 65 godina, što je svaki četvrti stanovnik Međimurja te više od 15 tisuća osoba s invaliditetom.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska