Skip to content

Međimurju odobreno 19 razvojnih projekata

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Iz Programa podrške regionalnom razvoju za gradnju infrastrukture, kojom se podiže kvaliteta života, a odnose se na javne građevine, poput domova kulture i sportskih domova, prometnica i pješačko-biciklističkih staza, dio međimurskih općina i gradova dobit će novčana sredstva.

Za izgradnju sportske dvorane Osnovne škole Sveta Marija i građevinske radove koji su u tijeku, Međimurskoj županiji odobreno je 80 tisuća eura, Općini Nedelišće za obnovu sportskog doma u Trnovcu odobreno je 50 tisuća eura, za izgradnju biciklističke staze u Donjem Kraljevcu dodijeljeno je 20 tisuća eura, a za izgradnju biciklističke trake u Hlapičini 33 tisuće eura. Općini Sveta Marija odobrena je 31 tisuća eura za javnu rasvjetu u dijelu ulica, a za energetsku obnovu doma kulture u Dragoslavcu odobrene su 32 tisuća eura. Ova su sredstva usmjerena ravnomjernijem razvoju, a kroz drugi natječaj iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice odobreni su projektu u ukupnom iznosu 487 tisuća eura.

Međimurskoj županiji dodijeljeno je 35 tisuća eura za obnovu unutrašnjosti ambulante Doma zdravlja Čakovec u Orehovici, a Općini Belica 70 tisuća eura za formiranje muzeja krumpira. Općini Donji Vidovec odobreno je 55 tisuća eura za uređenje novog vrtića, Općini Mala Subotica za javnu rasvjetu dodijeljeno je 30 tisuća eura, jednako koliko i općinama Orehovica, Vratišinec i Sveti Martin na Muri za uređenje prometnica te općinama Donja Dubrava i Kotoriba za oborinsku odvodnju. Općina Podturen za uređenje okoliša društvenog doma dobiva 39 tisuća eura, a Kotoriba za ceste i oborinsku odvodnju ukupno 30 tisuća eura. U Goričanu će se urediti tržnica i za to su po ovom programu Općini dodijeljene 53 tisuća eura. Također, Općini Domašinec pripada 25 tisuća eura za sanaciju krovišta na grobnoj kući, a Općini Dekanovec 30 tisuća eura za uređenje nerazvrstanih cesta.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska