Skip to content

Konferencija Invest in Zagorje u petak, 10. svibnja u Krapini

Posted in Vijesti Radija Kaj

KRAPINA – Konferencija „Invest in Zagorje“, koja okuplja inovatore i brojne stručnjake iz cijele Hrvatske, bit će održana u petak, 10. svibnja 2024. godine, u Poduzetničkom centru Krapinsko-zagorske županije u Krapini. Tema ovogodišnje, druge po redu konferencije je zdravstveni turizam, a uključuje interaktivan program sa stručnim kadrom iz poslovnog svijeta i zdravstvenog turizma.

Kako je najavila direktorica Poduzetničkog centra Helena Matuša, konferencija će okupiti 35 govornika i 200 sudionika, uz sudjelovanje 40 partnera. – Tema zdravstvenog turizma od izrazitog je značaja za županiju, potražnja za uslugama zdravstvenog turizma raste prosječno 20 posto godišnje, stoga moramo kreirati dodatnu ponudu i van velikih županijskih investicija, dodala je direktorica Matuša.

Uz panele poput „Osnaživanje dentalnog turizma“, „Sportska revitalizacija“ i „Digitalne oaze“, u sklopu konferencije „Invest in Zagorje“ bit će održana i dva natjecanja. U jutarnjem dijelu počinje natjecanje srednjoškolskih timova, koji su se uključili u program „Kreiraj svoju budućnost“, dok će u popodnevnom terminu devet startup-ova iz cijele Hrvatske predstaviti svoja rješenja, koja su već dostupna na tržištu za sektor zdravstvenog turizma. Stručni žiri odabrat će najbolji start-up koji će Krapinsko-zagorska županija nagraditi sa 7.500 eura. – Niz eminentnih stručnjaka, koji će se skupiti na konferenciji, prilika su svima koji već djeluju u sektoru zdravstvenog turizma, ali i investitorima, da čuju što ima novo na tržištu i koji su trendovi, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, dodavši kako je konferencija svojevrsno ulaganje u budućnost, ali i sadašnjost.

Novitet je ove godine i piknik verzija konferencije, koja će se održati u dvorištu inkubatora, gdje će sudionici kroz ležernu atmosferu moći raspravljati o zanimljivim temama za Krapinsko-zagorsku županiju.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska