Skip to content

Guverner Središnje Grčke Fanis Spanos u posjetu Međimurskoj županiji

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Mogućnosti i modeli buduće suradnje, neke su od tema poslovnog sastanka guvernera Središnje Grčke Fanisa Spanosa i  župana Međimurske županije Matije Posavca, održanog u ponedjeljak, 8. travnja 2024. godine, u Čakovcu.

Potencijali suradnje prepoznati su u područjima turizma i kulture, poljoprivredno-prehrambenom sektoru te zajedničkim nastupima u europskim projektima. Župan Posavec naglasio je da se razvoj moderne Europske unije temelji upravo na jačanju regija te njihovoj povezanosti. – Zadovoljstvo nam je u Međimurju ugostiti drage prijatelje iz Grčke, na čelu s guvernerom Spanosom, koji dolaze iz jedne od najvećih grčkih regija, s oko pola milijuna stanovnika, koja, poput Hrvatske, ima i planinske i obalne krajolike, te značajne povijesne lokalitete, rekao je župan Posavec dodavši kako je iskustvo Međimurja kao regije sa snažno razvijenim održivim turizmom te visokom razinom osviještenosti o očuvanju okoliša, može otvoriti prostor za povezivanje ovih dviju regija.

Delegacija Središnje Grčke obišla je i Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju – Metalsku jezgru. Bila je to prigoda da izaslanstvo Središnje Grčke uživo vidi i rezultate jednog od velikih razvojnih projekata Međimurske županije – Centar znanja, koji slovi za europski primjer dobre prakse u revitalizaciji.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska