Skip to content

Grad Zaprešić financira nabavu novog vozila hitne medicine

Posted in Vijesti Radija Kaj

ZAPREŠIĆ – Ugovor o financiranju nabave 90 tisuća eura vrijednog novog vozila hitne medicine, u zgradi zaprešićke Gradske uprave, potpisali su u ponedjeljak, 15. travnja 2024. godine, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik. Kako su od 1. siječnja 2024. godine novom Mrežom hitne medicine iz državnog proračuna osigurana sredstva za financiranje rada deset T1 timova za područje grada Zaprešića, a do ove godine rad tri tima zajednički su financirali Grad Zaprešić i Zagrebačka županija, ova sredstva preusmjerena su za nabavu novih vozila hitne medicine i sanitetskog prijevoza.

– Ove godine Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dodatno će nabaviti dva vozila, od čega je jedno za hitnu medicinu, a jedno za sanitetski prijevoz za zaprešićko područje, koje je veliki teren s najvećim brojem sanitetskog prijevoza, lani čak gotovo 17 tisuća, rekao je ravnatelj županijskog Zavoda Davorin Gajnik.

-Grad Zaprešić kontinuirano ulaže značajna sredstva u nadstandard pružanja zdravstvenih usluga, tako da će i ovim novim vozilom biti osigurano brže i kvalitetnije pružanje pomoći hitne medicine, naglasio je gradonačelnik Željko Turk, dodavši da je Grad Zaprešić nedavno sa 100 tisuća eura financirao opremu za preventivnu srčanih bolesti u novootvorenoj internističkoj ambulanti u zaprešićkom Domu zdravlja.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska