Skip to content

Dječji vrtić „Dječji svijet“ iz Varaždina provodi Erasmus+ projekt

Posted in Vijesti Radija Kaj

VARAŽDIN – U sklopu dva odvojena Erasmus + projekta, u Dječjem vrtiću „Dječji svijet“ iz Varaždina borave odgojiteljice iz Kraljevine Španjolske i Slovenije. Odgojiteljice iz Španjolske dolaze u sklopu programa iz kompleksa vrtića i škole „Annexa Joan Puigbert“ smještenog u provinciji Girona, dok odgojiteljice iz Slovenije dolaze u sklopu programa iz privatnog vrtića „Vesela hiša“ koji radi po Montessori programu u Celju. U sklopu sudjelovanja u spomenutom programu, odgojiteljice su posjetile i Županijsku palaču u kojoj ih je ugostio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, upoznavši ih pritom s povijesnim znamenitostima te prirodnim ljepotama Varaždinske županije.

– Upoznao sam drage goste iz Slovenije i Kraljevine Španjolske s našim povijesnim i kulturnim znamenitostima, prirodnim ljepotama te sam im predstavio mnogobrojne projekte koje provodimo na području obrazovanja, turizma, poljoprivrede i zdravstva. Uvijek je lijepo kada sve ono što radite možete prezentirati drugima, a mi u Varaždinskoj županiji imamo zaista puno toga za pokazati. Čestitam vrtiću „Dječji svijet“ na sudjelovanju u ovakvim programima u kojima stječu nova iskustva i znanja, ali i prenose drugima svoje stečeno iskustvo, rekao je župan Stričak.

Zahvalivši se županu na srdačnom prijemu, Sanja Hajdin iz Dječjeg vrtića „Dječji svijet“ istaknula je kako je cilj programa partnere upoznati s načinom rada vrtića te na koji način željene metode rada primijeniti u vlastitim ustanovama. – U našem vrtiću, gošće su upoznale način rada koji je u potpunosti prilagođen i planiran prema potrebama i interesima svakog djeteta. U vrtiću se vrlo rado prezentiraju primjeri dobre prakse i pomažu oblikovati smjernice za njihovo provođenje u drugoj sredini. Ove godine u našem vrtiću očekujemo posjete kolega i kolegica iz drugih zemalja, poput Portugala i Španjolske, ali očekujemo i studente predškolskog odgoja iz Njemačke koji će svake godine odrađivati obaveznu praksu, kazala je Hajdin.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska