Skip to content

Antonia Ružić i Marko Sambolec najbolji sportaši, a seniorke ŽRK „Zrinski“ i seniori SK „Alzas“ najbolje sportske ekipe Čakovca u 2023. godini

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC – Antonia Ružić, članica Teniskog kluba „Franjo Punčec“ Čakovec i Marko Sambolec, član Gimnastičkog kluba „Marijan Zadravec Macan“ Čakovec proglašeni su najboljim sportašima Čakovca u 2023. godine. Najbolja muška momčad u 2023. godini je seniorska momčad Streljačkog kluba „Alzas“ Čakovec, a najbolja ženska ekipa su seniorke Ženskog rukometnog kluba “Zrinski” Čakovec.

Tradicionalni izbor najboljih sportaša i ekipa Čakovca za 2023. godinu održana je u srijedu, 7. veljače 2024. godine, u Centru za kulturu Čakovec u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Čakovca. Nagrađeni su i mladi sportaši: plivač Marko Beliga iz ČKP-a, Lorenna Hranilović iz Judo kluba „Zrinski“, te Aida Trstenjak iz Karate kluba „Globus“ Čakovec. Uručena su i priznanja „Anto Dragić“ perspektivnim sportašima i sportašicama. Nagrade za 10, 20 te 40 godina rada dobili su MRK „Čakovec“,  Klub odbojke na pijesku „Čakovec“ te Šahovski klub „Sloboda“ Mihovljan. Posebno priznanje za iznimna postignuća dobili su Vera Korent, dugogodišnja tajnica Zajednice sportskih udruga Čakovca, Rino Megla, osvajač 1. mjesta na svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti, Nikola Mikac za 3. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Racketlonu seniori 40+, Jurica Tomac, član seniorske reprezentacije na Balkanskom prvenstvu u krosu te Nenad Vrbanec, osvajač 1. mjesta na Svjetskom prvenstvu u judu za osobe s Down sindromom do 90 kg. U sklopu svečanosti, podijeljene su i medalje najuspješnijim sudionicima ljetnih sportskih kampova „Svaki tjedan sport jedan“. Podijeljene su 34 medalje: šest brončanih, 17 srebrnih, 10 zlatnih te po prvi puta jedna platinasta, koju je dobila Lucija Jović, koja je sudjelovala u čak 13 različitih kampova.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska