Skip to content

Zagrebačka županija partner ovogodišnjeg Zagorskog gospodarskog zbora

Posted in Uncategorized

ZAGREB – Zagorski gospodarski zbor, 32. po redu, ove godine bit će održan u Sportskoj dvorani Srednje škole Krapina i na vanjskom igralištu, u organizaciji Krapinsko zagorske županije, Grada Krapine, HGK -Županijske komore Krapina, Obrtničke komore Krapinsko- zagorske županije i Radija Kaj, a županija partner je Zagrebačka županija.

Prvi radni sastanak, na kojem su inicijalno dogovorene teme, kao i način i broj izlagača malih, srednjih i velikih gospodarstvenika te OPG-ova održan je u prostorijama Zagrebačke županije u Zagrebu u utorak, 4. lipnja 2024. godine. Na sastanku su sudjelovali župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar sa suradnicima, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić sa suradnicima i direktor Radija Kaj Drago Gradečak sa suradnicima.

– Izuzetno smo zadovoljni što će nam Zagrebačka županija biti partner na Zagorskom gospodarskom zboru, jer imamo niz zajedničkih i sličnih programa i projekata, izvozno orijentirano poduzetništvo i obrtništvo, kvalitetne poljoprivredne proizvode te turističku orijentaciju za zdravstveni turizam, rekao je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. – Ovogodišnji Zagorski gospodarski zbor u Krapini bit će gospodarski zbor Hrvatske u malom, koji će pokazati snagu hrvatskog gospodarstva, očekujemo oko 160 izlagača, a među kojima su i izlagači iz Slovenije, Srbije te  Bosne i Hercegovine, dodao je župan Kolar.

Kako je naglasio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, poduzetnici Zagrebačke županije su na visokom drugom mjestu u državi po brojnim financijskim pokazateljima. – Ulažemo u nove centre obrazovanja strukovnih zanimanja u strojarstvu Industrije 4.0, a razvoj održivog i zdravstvenog turizma daljnji su projekti koje ćemo razvijati. Suradnja Zagrebačke i Krapinsko zagorske županije uvijek je bila na zavidnom nivou, a ovim partnerstvom na Zagorskom gospodarskom zboru u Krapini bit će prilika da pokažemo sve naše prednosti te učimo jedni od drugih, zaključio je župan Kožić.

Na sastanku je sudjelovao i direktor Radija Kaj Drago Gradečak, zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec sa resornim pročelnicima Damirom Fašaićem i Josipom Kraljičkovićem te pročelnica Krapinsko-zagorske županije nadležna za gospodarstvo Sanja Mihovilić.