VARAŽDIN- Sarma, dinstano zelje s tijestom, pečene krvavice, klipići i kiflice s bučinim uljem samo su neka od jela koja su se mogla kušati na manifestaciji pod nazivom “Bez zelja nema veselja” koja se, u svom jedanaestom izdanju, održala u petak, 7. ožujka 2025. godine, u Gospodarskoj školi Varaždin. Riječ je o manifestaciji kojom se promoviraju autohtoni i zaštićeni proizvodi Varaždinske županije kako bi se ukazalo na njihovu kvalitetu, vrijednost i primjenu u suvremenom kulinarstvu.
Učenici Gospodarske škole Varaždin, njih 60-ak koji se školuju za zanimanje kuhar, zajedno sa svojim mentorima pripremali su i prezentirali različita jela od zaštićenih lokalnih proizvoda Varaždinske županije.
-Ovo je škola koja je obrazovala mnoge naše poznate kuhare koji danas rade po vrhunskim restoranima i hotelima u Varaždinskoj županiji pa i izvan nje, nudeći jela od naših visokovrijednih namirnica. S toga je jako važno da i ovim mladim ljudima usadimo tu spoznaju i ljubav prema lokalnim namirnicama i gastronomiji, rekao je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije Dragutin Vincek.
Pripremu i promociju jela podržali su Varaždinska županija i Županijski savez poljoprivrednih udruga.