Skip to content

Kreće uređenje parka Županijske bolnice Čakovec te kod Gimnazije i Ekonomske škole

Posted in Vijesti Radija Kaj

ČAKOVEC- Potpisivanje ugovora o uređenju parkova na dvije lokacije u Čakovcu, održano je u četvrtak, 12. rujna 2024. godine, u Čakovcu. S predstavnikom izvođača radova, ugovore je potpisao župan Međimurske županije Matija Posavec.

Riječ je o projektima uređenja parka u krugu Županijske bolnice Čakovec i uređenja parka iza Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i Ekonomske škole Čakovec usmjerenih na povećanje otpornosti na klimatske promjene, koji podrazumijevaju uređenje parkovne arhitekture. U uređenje parka u krugu Županijske bolnice Čakovec bit će uloženo više od 390 tisuća eura dok su radovi na uređenju parka pri Gimnaziji i Ekonomskoj školi vrijedni više od 335 tisuća eura, pojasnio je župan Matija Posavec i najavio kako će, u narednom periodu, čak 30 lokacija u Međimurju biti uređeno na sličan način.

-Sve je to jedan veliki iskorak kako bismo potvrdili status i činjenicu da je Međimurje zelena oaza u srcu Europe. Oaza jesmo, zeleni jesmo, a bit ćemo sada još zeleniji i prilagodljiviji standardima koje ima Europa, zaključio je župan Matija Posavec.

Uvođenje izvođača u posao je za 15-tak dana dok je rok za izvođenje radova sedam mjeseci.

Radio KAJ - Zagreb i sjeverozapadna Hrvatska